%D
dni
%H
ur
%M
min
%S
sek

Tekaški center

Regeneracija po maratonu – moč testenin

4. 11. 2025
,
SPONZORSKA NOVICA

Po maratonu telo potrebuje učinkovito regeneracijo, da obnovi energijske zaloge in pospeši okrevanje mišic. Med tekom se porabijo glikogenske zaloge, zato je vnos ogljikovih hidratov po naporu ključen.

Testenine so odličen vir ogljikovih hidratov, ki omogočajo ponovno polnjenje mišičnega glikogena. Ko jih kombiniramo z beljakovinami (npr. piščanec, tuna, stročnice) in zdravimi maščobami, ustvarimo popoln regeneracijski obrok, ki podpira obnovo mišic in zmanjšuje utrujenost.

Pravilna prehrana po teku ni le zaključek napora, temveč del procesa treninga. Zato poskrbite, da bo vaš regeneracijski obrok hranilen, uravnotežen – in seveda okusen.

Mlinotest testenine, izdelane iz kakovostne durum pšenice, so zanesljiva izbira za vse tekače – okusne, hranljive in hitro pripravljene. Po napornem teku poskrbite za regeneracijo z obrokom, ki združuje energijo, kakovost in tradicijo. Energija za nove tekaške izzive se začne na krožniku.

Z vami delimo še super idejo za recept po navdihu kuharske mojstrice Julijane Krapež.

Peresniki s piščancem, bučkami, koruzo in kuhanim jajcem

Sestavine za 2 osebi

  • 200 g Mlinotest peresnikov Penne rigate
  • 100 g piščančjega fileja
  • 1 bučka
  • 50 g kuhane koruze
  • 2 kuhani jajci
  • 0,5 dcl smetane
  • pol žlice masla
  • žlica parmezana
  • sol, poper, olivno olje

Postopek:

Piščančji file narežemo na manjše kocke in jih prepražimo na olju, dodamo na kocke narezani ali naribani bučki in koruzo. Pražimo še 5 minut in dolijemo smetano.

Medtem skuhamo peresnike.

Omaki dodamo malo škrobne vode in kuhane peresnike. Vse skupaj premešamo, po želji dodamo malo masla in parmezana.

Serviramo na krožnike, na vrh dodamo še narezano kuhano jajce.